keskiviikko 4. huhtikuuta 2018

Ensimmäinen

Hei!

Olen juuri 26 vuotta täyttänyt vaimo. Olen kirjoittanut lapsettomuusaiheista blogia kohta 3 vuotta toisaalla, ensin julkisena mutta sitten salaisena. Haluan pitää henkilöllisyyteni yksityisenä, joten tein julkisen "sivublogin" johon voin kirjoittaa asioita anonyymina, mutta julkisesti vertaistueksi ja sen saamiseksi.

Meillä on sekundääristä lapsettomuutta takana elokuussa 3 vuotta. Matkalle mahtuu MONIA hoitoja ja hormoneja. Vuonna 2016 aloitimme ihan vaan Terolut tuella, jonka jälkeen Clomifen+ Terolut. Siirryimme yksityiseltä julkiselle 2016 syksyllä jolloin meille aloitettiin suoraan inseminaatiohoidot. Niitä tehtiin 3 kpl. Ensin ajattelin, että hoitomme jää tuohon mutta keräsin rohkeuteni ja lähdimme IVF hoitoihin. Tuolloin mitään syytä lapsettomuudellemme ei ollut löytynyt.

Toukokuussa 2017 oli ensimmäinen IVF kierroksemme, joka toteutettiin ihan perinteisellä IVF hedelmöityksellä lyhyellä kaavalla. Munasoluja saimme kypsytettyä 9 kpl, joista kuitenkin VAAN kaksi oli kypsiä ja yksi hedelmöittyi. Hedelmöittynyt alkio kehittyi hitaasti ja lopulta kehitys pysähtyi 3 soluisena emmekä päässeet siirtoon ollenkaan. Lääkärit katsoi tämän stimulaatio-ongelmaksi, eli stimulaatioaika oli liian lyhyt ja annostus aika maltillinen PCOni takia.

Elokuussa 2017 aloitimme toisen IVF/ICSI kierroksen. Lääke vaihdettiin Bemfolasta Gonal F ja stimulointipäiviä lisättiin muistaakseni 1-2. Kierros mentiin taas lyhyellä kaavalla. Munasolut kehittyivät aika epätasaisesti ja taas lääkeannos pidettiin maltillisena hyperstimulaatioriskin takia. Munasoluja saatiin VAAN 6kpl, joista 3 oli kypsiä ja vain 1 kpl hedelmöittyi ICSIstä huolimatta. Se siirrettiin 4 soluisena, mutta ei kiinnittynyt. Tässä siirrossa päätin, että tiputan hoitojen varrella kertyneitä kiloja vähähiilihydraattisella ruokavaliolla. Paino lähti tippumaan nopeasti ja ovuloin ensimmäistä kertaa aikoihin itse. Yhteensä tiputin 9,5kg, mutta siitä muutama on tullut nyt takaisin.

Joulukuussa 2017 lääkärit halusivat muuttaa koko hoitokierroksen edellisiin verrattuna. Nyt hoito toteutettiin pitkällä kaavalla jossa oma hormonitoimintani lamattiin täysin Synerala nenäsumutteilla. Samoin lääke vaihdettiin Menopuriin ja annos nostettiin ihan kunnolla, eli 187,5 yksikköä. Kroppani reagoi vahvasti lääkkeeseen, osittain varmasti myös painon tippumisen myötä. Loppujenlopuksi vaste oli liiallinen ja munasoluja kertyi yhteensä 35-40 kpl. Olin todella kipeä ja viimeiset päivät ennen punktioo olivat todella tukalat. Punktio oli myös huomattavasti kivuliaampi aiempaan verrattuna.
Yhteensä kerättiin 17 munasolua (kaikkia ei saatu kerättyä), joista 12 oli kypsiä ja 9 hedelmöittyi PICSIllä. 8 niistä lähti jakautumaan ja päivänä kaksi pakastimeen laitettiin 3kpl hyvälaatuisia alkioita. 5kpl jäi jatkoviljelyyn ja päivänä 6 pakastimeen saatiin 3 blastokystiä.
Tästä hoidosta sain infektion mahaan punktiosta ja kovan hyperstimulaation, olin osastohoidossa ja täydessä vuodelevossa 2,5 viikkoa. Olin TODELLA kipeä ja oksensin kaiken syömäni & lääkkeet. Kuitenkin olin todella onnellinen, että kerrankin saatiin siirrettäviä alkioita, jotka olivat vielä erittäin hyvälaatuisia!

Tammikuussa 2018 Pääsimme vihdoin siirtoon! Siirto suunniteltiin lääkkeelliseen kiertoon, eli tässä käytin Estradot laastareita jotka vaihdoin joka 3 päivä. Lutinuksia käytin myös 4kpl päivässä keltarauhastukena. Pakastealkionsiirrossa siirrettiin 5AA alkio, joka oli ihan parasta laatua. Siihen oli laitettu alkioliimaa, olin innoissani vaikkakin edellisenä päivänä oli tiputtanut verta vähän. Siirtopäivästä 2 päivää heräsin yöllä kovaan viiltelyyn ja paineen tunteeseen mahassa, jouduin lämmittämään kauratyynyä mahalleni. Tiesin, että nyt tapahtuu jotain. Alkio kiinnittyi! Testasin tästä 3 päivän päästä haalean plussan. Onni vaihtui suruksi, kun alkoi todella kova vuoto ja plussa haalistui testistä pois. Se oli siinä, sinne meni meidän vauvan alku. Lääkärit totesivat, että tapahtui kemiallinen raskaus ja keltarauhastuki ei ollut riittävä.

Helmikuussa 2018 Suunniteltiin uusi siirto. Nyt lääkärit halusivat tehdä sen modifoituun luonnolliseen kiertoon. Eli söin kp 4-8 Letrozolia ja pistin kp 9-12 Gonal F 50 yksikköä. Munasoluja kasvoi 2kpl ja ovulaatio tehtiin Ovitrellellä. Siirrettiin hyvälaatuinen alkio 5AB. Alkioliimaa ei oltu käytetty, fiilis oli valmiiksi jo aika mitäänsanomaton. Silti elättelin toiveita ja uskalsin toivoa hiljaa mielessäni. Tukilääkkeenä toimi tälläkertaa Ovitrelle joka 3 päivä 5 naksautusta. Menkat alkoivat pp 10.

Maaliskuussa 2018 Aloitin taas samalla kaavalla munasolun kasvattelun. Kp 3-7 Letrozol ja kp 8-14 Gonal F 50 yksikköä. Tosin eilen Apteekissa käytyämme Gonal F 75 oli loppu, joten päivystävä lääkäri vaihtoi nyt 2 viimeiselle päivälle Bemfola 50 yksikköä.
Siirtoon toivoimme 2kpl 2 päiväistä alkiota, mutta siirto olisi osunut maanantaille eli siirrämme viimeisen 6 päiväisen varhaisen blastokystin. Tämän luokitus ei ole TOP niinkun edellisten, mutta lääkäri lohduttaa että on ihan hyvä alkio. Luokitus 3BB. Käyttöön otetaan alkioliima ja toivottu on alkiokuorenavausta, mutta sen päätöksen tekee kuulemma biologit. Siirto suunniteltu 11.4 keskiviikolle. Luteaalituoksi taas Ovitrelle 5 naksautusta 3 päivän välein. Let's see!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!