keskiviikko 24. lokakuuta 2018

Rv 31+0

Raskausviikko 32 alkoi tänään. 9 päivä meillä oli kasvukontrolli-ja istukkaultra. Aloitimme ensin ultraamalla istukan tilanteen ja isoksi helpotukseksi se ei ollut lähelläkään kohdunsuuta. Eli sen puolesta estettä alatiesynnytykselle ei ole! Jipii! Näin ultrassa heti, että vauvan pää näkyi siellä kohdunsuulla myös, eli vauva on jo pää alaspäin.
Seuraavaksi aloimme ultraamaan mahan päältä ja sieltä tuli heti pieni heiluva vauva näkyviin. Hän potki runsaasti ja kasvojen sivukuva oli selkeä. Tuli itku. Hän kasvaa täysin keskikäyrällä ja painoi tuolloin 1340g. Nyt painoa alkaakin olemaan jo lähemmäs pari kiloa ja pituutta 40cm. Miten iso hän jo onkaan! Kysyimme myös varovasti, voisiko lääkäri vielä varmistaa sukupuolen koska rakenneultrassa hän ei sitä kunnolla meinannut näyttää. No, sinne se lävähti ruutuun eikä epäilyjä ole enää. Meidän ihana tyttövauva <3

Liitoskivut ovat pahentuneet kokoajan ja nykyään koko häpyluuni on niin kipeä, että liikkuessa tuntuu kun joku survoisi sitä vasaralla. Tunnen, että vauva on tosi alhaalla ja painaa sitä, koska kylkeä en pysty vaihtamaan enää, vaan pitää nousta ylös että saan käännyttyä. Ihan kamalaa kipua, en muista esikoisesta. Samoin pientä painetta ja vihlomista tuntuu ihan kokoajan. Jalkojen nostaminen on tuskaa, myös autolla ajo kun pitää nostaa ja painaa kytkintä ja kaasua. Vielä pitäisi ainakin 9 viikkoa selvitä, huh!

Mutta pääasia; kaikki on hyvin! <3 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!