torstai 29. marraskuuta 2018

36+1

Raskausviikko 37 lähti käyntiin ja kirjoittelen sohvan nurkassa äitiyslomalaisena. Vauvan syntymä lähestyy ja oma kroppa alkaa oleen aika äärimmilleen venyneen tuntuinen.

Liitoskivut ovat vähän helpottaneet, nyt niiden kanssa pystyy elämään eli mm.öisin kyljen kääntäminen ei satu enää niin paljoa, että tekis mieli oksentaa. Vauva liikkuu paljon ja liikkeet ovat kaikessa ihanuudessaan jo kipeitä. Välillä tuntuu että hän tulisi kyljestäni läpi :-D

Pari viikkoa sitten kävimme käyrillä vauvan liikkeiden vähäisyyden takia, käyrillä alkoikin supistamaan 4-6min välein ja kätilö toi mulle särkylääkettä katsoakseen rauhottuisiko niillä. Onneksi lopulta rauhottui, mutta kipeitä supistuksia tulee edelleen välillä. Ei tosin säännöllisesti, olen ottanut aika rennosti. Vauvahan on 6 päivän päästä täysiaikainen, eli valmis maailmaan. Ajattelin sillon tehdä  vointini mukaan joulusiivoa. Alaselkä väsyy helposti ja alkaa särkemään jalkoja jos kovasti puuhastelen.

Olen neuvolassa kertonut ihan alusta asti valtavasta väsymyksestä ja nyt he päättivät ottaa minulta varastorauta-arvot ja sieltä löytyikin syy. Arvojen olisi hyvä olla ainakin 100 luokkaa, minulla ne oli käytännössä tyhjät, eli 8. Toissaviikolla minut määrättiin rautatiputukseen ja siellä laitettiinkin tupla-annos 1000mg. Ensi perjantaina on toinen tiputus jossa laitetaan 500mg. Siitä parin vkon päästä katsotaan verikokein onko arvot lähtenyt nousuun. Hb ei ollut noussut 1,5vkossa kun vain 103-108, eli 5.

Kai otan pienet torkut ja lähden viemään koiria pissalle, sitten olisi vaatekaappien järkkäystä.


1 kommentti:

  1. Voi siellä alkaa olemaan jo viimeiset viikot käsillä :) ihana joululahjapaketti <3 mukavaa loppuodotusta sinne!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!